luni, 7 ianuarie 2008

Asemanatoare cu alte statiuni turistice montane ca Chamonix, Zakopane sau Cortina D'Ampezzo

Statiunea este avantajoasa si prin situarea ei în prejma municipiului Brasov, renumit pentru monumentele sale arhitectonice vechi si pentru constructiile si dotarile turistice de un înalt nivel. De fapt, Poiana Brasov este încadrata într-o constelatie de statiuni si cabane turistice situate de-a lungul vailor Prahovei si Timisului si în Muntii Bucegi, Gârbovei, Piatra Mare si Piatra Craiului. Spre acesti munti se pot efectua excursii variate care permit vizitarea a numeroase obiective turistice.
Asemanatoare în privinta conditiilor naturale cu alte statiuni turistice montane ca Chamonix, Zakopane sau Cortina D'Ampezzo, statiunea Poiana Brasov si-a câstigat un binemeritat renume prin integrarea armonioasa în peisaj a dotarilor turistice, prin posibilitatile largi de practicarea sporturilor de iarna si prin conditiile bune de odihna si recreere în orice perioada a anului.
Privita de la înaltime, statiunea Poiana Brasov pare o mica oaza în împaratia muntilor, îmbracati în haina verde a padurilor de molid si fag, în care vilele si hotelurile cu arhitectura pe cât de variata pe atât de moderna imprima un plus de pitoresc.
Stratul de zapada se mentine timp de 4-5 luni pe an, astfel ca sporturile de iarna pot fi practicate atât de începatori cât si de sportivii de performanta din noiembrie pâna în martie.
Poiana Brasov detine cea mai densa si mai moderna dotare turistica montana din tara noastra. Aici întalnim hoteluri de doua, trei si patru stele, dotate cu piscina, sali de spectacole si conferinte, un centru de echitatie, baze sportive sau stâna turistica. Dispune de trei piste de coborâre si de slalom urias, de pe o pista de slalom special, de doua trambuline si de un lac artificial pentru sporturi de vara. Statiunea este dotata cu doua linii de telecabina si una de telegondola care asigura accesul turistilor spre culmile Postavarului, la care se adauga, sezonier, mai multe linii de teleski

Niciun comentariu: