luni, 7 ianuarie 2008

URSS @ Poiana Brasov

upa ce statiunile montane au scapat de romanii care au sarbatorit Craciunul si Revelionul, acum a venit randul rusilor, ucrainenilor si moldovenilor sa chefuiasca la munte cu ocazia Sarbatorilor de Iarna, pe stil vechi.

Mii de turisti provenitii din fosta URSS au luat cu asalt Poiana Brasov. "Nu avem bani sa mergem in tarile din Europa de Vest, dar ne permitem sa venim aici impreuna cu prietenii. Ne urcam in masina si conducem pe rand. Aici ne place si pentru ca mancarea are cam acelasi gust ca la noi in tara. Anul asta vreau sa ma plimb cat mai mult cu telegondola" ne-a relatat Olga Vasciuka, o turista venita cu familia din Rusia.
Cei mai multi dintre ei s-au obisnuit deja sa vina pentru a-si petrece Sarbatorile la poalele Postavarului. "Nu e pentru prima oara cand venim in Poiana Brasov. De fiecare data ne-am simtit foarte bine. Am prins o vreme foarte buna, cu zapada pe partie. Ne vom distra la maximum si speram ca si la anul sa venim tot aici. Imi pare rau ca in Republica Moldova nu avem si noi munti. Avem in schimb un vin mai bun decat cel romanesc, si fete la fel de frumoase ca in Romania. Aici ma simt exact ca acasa si o sa vin toata viata numai la Poiana Brasov", a spus Andrei Zelev, un turist venit de la Chisinau. Aseara s-a sarbatorit Craciunul pe stil vechi. Gazde le-au fost aceleasi unitati de cazare renumite care an de an servesc meniuri speciale pentru acestia. Trei dintre "obisnuitii casei", cu dare mana, au comandat inca de la momentul rezervarii camerelor, ca in meniu sa se regaseasca delicatesuri culinare. Astfel, la protap
s-au preparat cinci purcelusi de lapte si trei bebecuti, iar in cuptor s-au ruimenit bine patru curcani. Seara a fost una de neuitat pentru cei prezenti alaturi de programul artistic, veselia si voia buna a mesenilor intregind un tablou de sarbatoare. Cei mai multi dintre petrecareti vor ramane sa petreaca si Revelionul.

Niciun comentariu: